Proizveden petstohiljaditi „fijat 500L“ 1

U kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija danas je proizveden petstohiljaditi „fijat 500L“, čija je serijska proizvodnja u kragujevačkoj fabrici startovala početkom jula 2012. godine.

Jubilarni automobil je “fijat 500L Kros”, a novi rekord potvrđuje uspeh koji ovaj model beleži od svog predstavljanja na tržištu 2012. godine. Nije potrebno napominjati da se model „500L“ učvrstio u samom vrhu svoje kategorije u Evropi u poslednjih pet godina i da je neprikosnoveni lider na tržištima Italije i Španije, navodi se u jučerašnjem saopštenju FCA Srbija. Dodaje se da je „fijat 500L“ u 2017. na tržištima u Evropi dostigao udeo od oko 22 odsto, a u Italiji čak veći od 52 posto. Dobrim rezultatima plasmana doprinela je, konstatuje se, krosover priroda Cross i City Cross verzija modela „500L“.

– Rezultati prodaje u januaru 2018. jednako su pozitivni. U Evropi je zabeležen porast plasmana „fijata 500L“ od pet odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, dok je u Italiji tržišni udeo u kategoriji automobila kojoj pripada iznosio preko 50 odsto, navode u FCA Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari