Proizvođači paradajza s Nedimovićem: Zadovoljni obećanjima 1Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/MO

Posle dva protesta, kada su podelili više tona paradajza Leskovčanima, proizvođače paradajza u okolini Leskovca posetio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, od koga su dobili čvrsta obećanja o značajnim ulaganjima u infrastrukturu, navodi N1.

Posle sastanka u domaćinstvu poljoprivrednika Saše Trajkovića, predstavnici proizvođača kažu da su zadovoljni obećanjima Nedimovića i da će njihov položaj biti izuzetan ukoliko se ona zaista ostvare.

Tvrde da su počeli da izvoze robu u Grčku i Bosnu i Hercegovinu, a ponovo je nejasno da li će dalje deliti paradajz ispred pijace u znak protesta ili ne. Ministar je obećao otvaranje fabrike za preradu paradajza u Leskovcu i angažovanje na otkrivanju onih koji zloupotrebljavaju Cefta sporazum.

Više će biti reči o tome kada budu preduzete konkretne radnje, najavljuje Nedimović.

Proizvođač Saša Trajković, koji je prošle nedelje za N1 govorio o lošem položaju poljoprivrednih proizvođača u Jablaničkom okrugu i bio jedan od najglasnijih, posle današnjeg sastanka kaže da već nedelju dana u prodavnicama nema paradajza iz Albanije.

Ne zna se da li su proizvođači odustali od zahteva da predsednik Srbije dođe kod njih, ali je jedan od učesnika sastanka, poljoprivrednik Žarko Nikolić rekao novinarima da su preko telefona tokom sastanka bili na vezi i sa Vučićem.

Zahtev za obeštećenje zbog propasti velikog dela ovogodišnjeg roda, biće delimično ispunjen, kaže Nikolić.

Za sve usmeno dogovoreno nema rokova, potvrdili su posle sastanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari