Propali pregovori štrajkača Fijat plastika sa poslovodstvom kompanije, štrajkači najavljuju radikalizaciju protesta 1Foto: Z. Mišić

Pregovori štrajkača Fijat plastika i poslovodstva kompanije i definitivno su završeni bez ikakvog dogovora. Danas su se u Kragujevcu sastali članovi Štrajkačkog odbora i menadžementa firme ali pošto je Fijat ponovo odbio da u njihove proizvodne hale vrati mašine, za štrajkače su ovi pregovori, čiji je rok za završetak zvanično sutra isticao – gotovi.

– Naš uslov svih uslova je bio povratak mašina u naše pogone i pošto je menadžment Fijata to ponovo odbio, mi nemamo više o čemu da razgovaramo, izjavio je za „Danas” Zoran Miljković, predsednik Štrajkačkog odbora Fijat plastika, najavivši da se od sutra njihov štrajk nastavlja.

Štrajkači se sada uzdaju u obećenje resorne ministarke Darije Kisić Tepavčević, koja ih je prošlog petka obavestila da će poslati rebubličku inspekciju da na licu mesta utvrdi i evidentira kršenje Zakona o štrajku Republike Srbije.

– Ako i inspekcije ne odreaguje u skladu sa zakonima naše zemlje mi ćemo svoj protest radikalizovati. Pozvaćemo građane Kragujevca da nam se priključe i blokiraćemo ne samo pogone Fijata, tako da više ni jedno vozilo ne može da se proizvede već i ulice u Kragujevcu. Pa, ako Fijat može svesno i nesmetano da krši zakone, onda mogu svi, naglašava Miljković, pitajući se kome takav vid anarhije „uopšte može da odgovara”.

Inače, štrajk radnika kragujevačkog Fijat plastika počeo je još polovinom februara ove godine i još uvek mu se ni ne nazire kraj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari