Protest bivših radnika "Zastava kamioni" zbog neisplaćenih zarada 1

Bivši radnici fabrike „Zastava kamioni“ iz Kragujevca i danas su protestovali na centralnom gradskom trgu zbog neisplaćnih zarada, jubilarnih nagrada i regresa.

Oni su ranije, uz socijalni program, napustili fabriku ali im država nije isplatila dugovanja nastala u periodu pre odlaska.

Član Organizacionog odbora Milojko Popović rekao je FoNetu da je socijalnim programom, pored isplate od 200 evra po godini radnog staža, dogovoreno da radnicima budu isplaćena sva ostala potraživanja i povezan radni staž.

Na današnjem protestu je odlučeno da se u sredu, 18. jula na trgu „Kod krsta“ organizuje prikupljanje dokumentacije o pojedinačnim potraživanjima radnika, koja prema Popovićevim navodima iznose od 200.000 do 1,3 miliona dinara po radniku, kao i da je ukupni dug oko 120 miliona dinara.

Popović je rekao da će prikupljena dokumentacija o dugovanjima biti predata Ministarstvu privrede.

Vlada Srbije namirila je svoja potraživanja od fabrike „Zastava kamioni“ tako što je prošle godine preregistrovala jedan deo fabrike u firmu „Zastava terenska vozila“, dok je preostali deo nastavio da egzistira, čekajući odluku o odlasku u stečaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari