Foto: Fonet/Dragan Antonić

U ovom pogonu, smeštenom u opštini Sečanj, obnavlja se proizvodnja nakon privatizacije IMT industrije. Kako se može čuti, prvi modeli namenjeni su sajamskom izlaganju a do jeseni bi trebala da krene proizvodnja. Najveća promena kod novog modela, koji je najavljen na prošlogodišnjem sajmu poljoprivrede, jeste Euro 3 A motor, što je standard za traktore ispod 50 konjskih snaga.

Indijski Tafe godišnje proizvede 180.000 traktora. Od tog broja su 120.000 pod brendom Masi Ferguson, a vlasnici su i bavarskog brenda Ajher i godišnje od ove marke proizvedu 60.000 komada. Privatizacijom IMT industrije prošle godine za 70 miliona dinara Tafe je stekao pravo na intelektualnu svojinu IMT-a koja uključuje brend, nacrte dizajna i autorska prava, kao i nekretnine u Jarkovcu a ključne komponente, poput motora, stizaće iz Indije, dok će se u Srbiji praviti ostali delovi i sklapati traktori sa oznakom IMT.

Na sajmu u Novom Sadu, kako je saopštila Indijska ambasada u Beogradu, učestvuju tri vodeća indijska proizvođača traktora, firme Mahindra, Sonalika i Tafe.

Povezani tekstovi