Putnički voz od Novog Sada do Zrenjanina dva puta dnevno 1Foto: Zeleznice Srbije (arhiva)

Infrastruktura železnice Srbije saopštila je danas da će putnički voz između Novog Sada i Zrenjanina saobraćati dva puta dnevno, sa polascima iz Zrenjanina u 3:35 i u 12:15 sati, dok će iz Novog Sada polasci biti u 7:05 i u 15:59 sati.

Na relaciji saobraćaju novi, klimatizovani dizel-motorni vozovi, nabavljeni iz ruskog kredita. Vozovi imaju tarifski rang „regio“ i povezuju veliki broj naselja sa Novim Sadom i Zrenjaninom, i to Rimske Šančeve, Kać, Budisavu, Šajkaš, Vilovo, Gardinovac, Lok, Titel, Knićanin, Perlez, Farkaždin, Orlovat i Lukićevo, pa sada stanovnici ovih mesta duž pruge imaju redovan i pouzdan železnički prevoz.

Na vreme putovanja putničkih vozova između Novog Sada i Zrenjanina utiče i njihovo stajanje u Orlovat stajalištu. Razlog za stajanje vozova u Orlovat stajalištu je činjenica da zbog racionalnijeg korišćenja dizel-motornih garnitura iz Zrenjanina kreće jedna kompozicija, pa se zatim u Orlovat stajalištu razdvajaju vozovi ka Novom Sadu i Kovačici (prema Pančevu), navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari