Radnici Dečjeg odmarališta Zlatibor upućeni u druga gradska javna preduzeća 1Dečje odmaralište Zlatibor Foto: N. Kovačević

Zbog problema u poslovajnju usled pandemije korona virusa, najveći deo radnika Dečjeg odmarališta Zlatibor, čiji osnivač je Grad Užice, privremeno je upućen na rad u druga gradska javna preduzeća i javne ustanove.

Time su, kako navode u gradskoj upravi, poslovodstvu i sindikatu, sačuvana njihova radna mesta.

Ta ustanova, koja poseduje objekat „Golija“ na Zlatiboru i odmaralište u Bečićima, bavi se školskim turizmom i ostvaruje prihode na tržištu. Kako su početkom pandemije, a po preporuci Ministarstva prosvete, obustavljene učeničke ekskurzije, rekreativna nastava, letovanja, sportski kampovi, ta ustanova je suočena sa velikim problemima u poslovanju.

Upućivanje 23 radnika na rad u druga gradska javna preduzeća i ustanove, kako je objašnjeno, posledica je dogovora poslovodstva, sindikata i lokalne vlasti.

„Zbog pandemije korona virusa, zaposleni su ostali bez posla. Predstavnici sidnikata i poslovodstva su postigli dogovor sa gradonačelnicom i zaposleni su privremeno angažovani u drugim gradskim javnim preduzećima i ustanovama. Zahvalni smo svima koji su nam izašli u susret i našli mogućnost da prime 23 radnika. Naša namera nije bila da sedimo i čekamo platu, već da budemo korisni i da našu platu zaradimo. Sada ne razmišljamo o tome da li ćemo primiti plate“, kazao je Zoran Stanojčić, predsednik sindikata u odmaralištu. On je dodao da „svega nekoliko radnika nije raspoređeno na nova i privremena radna mesta“.

Dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica, objasnila je da su radnici, uz njihovu saglasnost i saglasnost sindikata, raspoređeni na radna mesta u skladu sa stručnom spremom koju poseduju, a na osnovu odluke Gradskog veća.

„Ovo je primer dobre prakse i poštovanja odluke Vlade Srbije da nijedan radnik ne ostane bez posla za vreme pandemije korona virusa“, kazala je gradonačelnica.

U odmaralištu su ostali direktor i šef računovodstva kako bi uradili završni račun i pripremili plan rada te ustanove za narednu godinu.

„Nalazimo se u jako teškoj i nezapamćenoj situaciji, koja je poremetila naše poslovanje, ali nadamo se da ćemo iduće godine ponovo početi da radimo i da ćemo biti u mogućnosti da se svima zahvalimo i uzvratimo dobrim gestom“, kazao je Vladan Cuparić, direktor odmarališta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari