CLS: Radnici Ikarbusa prevareni, na cedilu ih ostavili država i rukovodstvo firme 1Foto: Ikarbus.rs

Udruženje Centar za lokalnu samoupravu (CLS) saopštilo je danas da su radnici zemunske fabrike autobusa Ikarbus prevareni i ostavljeni na cedilu od strane države i rukovodstva firme.

U saopštenju CLS se poziva na dokumenta koja, kako navodi, pokazuju da se radnicima ne isplaćuju plate, kao ni otpremnine onima koji su ispunili uslov za starosnu penziju.

Istovremeno, kako ističe, rukovodstvo firme, netransparentno i bez ikakvog benefita po radnike, iznajmljuje prostor Ikarbusa raznim trećim licima, među njima i za servisiranje kineskih autobusa marke „Higer“.

Udruženje zahteva da država reaguje i da se ispuni socijalni program dogovoren sa radnicima 2019. godine i isplate zaostale zarade i poveže radni staž.

Takođe tražimo da se objave svi ugovori Ikarbusa o servisiranju trećih lica i izdavanju prostora, kao i da se javnosti objasni šta je bilo sa najavljenom saradnjom sa Mercedesom i kasnije navodnim strateškim partnerom Jinlong, stoji u saopštenju udruženja, čiji direktor je bivši šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari