Radnici paraćinske staklare pisali Vučiću 1Foto: Printscreen/RTS

Otpušteni radnici Srpske fabrike stakla iz Paraćina, koji se predstavljaju kao „Otpušteni preko fejsa“ uputili su danas otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem traže da ispita vlasničku strukturu fabrike, „lažni stečaj“ i preispita njihove otkaze.

Radnici koji su pisali Vučiću bez posla su ostali 20. septembra 2017. godine posle proglašenog stečaja, koji je prošle godine poništen, ali menadžement fabrike odbija da vrati na posao oko 300 radnika.

U pismu, radnici su naveli i da je Vučić pre nekoliko godina obećao da će pomoći Srpskoj fabrici stakla i da radnici neće ostati bez posla, pa i pomenuo da će biti proširenja radnih mesta. Radnici su naveli da su se zbog „lažnog stečaja“ i svoje situacije obraćali ministarstvima, Vučiću i premijerki Srbije Ani Brnabić, ali da ni od koga nisu dobili odgovor.

„Gubeći nadu i veru u zakone Srbije, obraćamo se vama kao nekom ko teži ka uređenju svih struktura vladavine u zemlji, da ćete naći vremena za rešavanje našeg problema“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari