Rudari Bora i Majdanpeka u martu ostvarili najbolji rezultat od dolaska kompanije Ziđin koper 1Foto: Beta/Milan Obradović/MO

Rudari Bora i Majdanpeka u martu su ostvarili najbolji rezultat od dolaska kineske kompanije Ziđin koper u Srbiju i tokom otkopavanja rude bakra u tri borska i jednom majdanpečkom rudniku iskopali su oko 1,7 miliona tona.

Njenom preradom u flotacijama izvučeno je, prvi put od dolaska kompanije, preko 5.000 tona bakra u koncentratu, saopštio je danas Ziđin koper.

Generalni direktor te kompanije Jian Ksiming rekao je da je ona napredovala u svim segmentima zahvaljujući pravilnom rukovođenju. „Svuda je primetan pomak, pa i u poljima upravljanja bezbednošću i zaštite životne sredine“, ukazao je direktor.

On je naveo da je prvi put od dolaska Ziđina, za mesec dana proizvedeno više od 5.000 tona bakra u koncentratu, preciznije 5.188.

„Rudari i floteri u ‘Velikom Krivelju’ dali su prošlog meseca 2.016 tona bakra u koncentratu, njihove kolege iz Majdanpeka 1.823 tone, a doprinos ukupnim učincima iz ‘Novog Cerova’ ‘izmeren’ je na 1.003 tone bakra u koncentratu. Dodatnih 300 tona bakra je u martu stiglo iz borske ‘Jame'“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Rudari Bora i Majdanpeka u martu ostvarili najbolji rezultat od dolaska kompanije Ziđin koper”

  1. A koliko su reka i šuma uništili jalovinom? Što o tome niko ne piše? Mene lično recimo više to zanima nego koliko profit će da zaradi bratija..

  2. Kineska kompanija “Ziđin koper”, vlasnik nekadašnjeg giganta RTB Bor, ostvario rekordnu proizvodnju od svog dolaska u Bor. Napravili bi vraga rekord da nije im (ne)sebično pomogao „grobar“ RTB Bor Spaskovski Sosan. O zagađenju ekološke sredine Bora i Majdanpeka nisu bitni, bitan je kapital kog nose kinezi u Kini, a nama ostaju hvale i laži.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.