Selaković pozvao finske investitore da "pojačaju svoje prisustvo na tržištu Srbije" 1Foto: MSP

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je danas u telefonskom razgovoru sa finskim kolegom Pekom Havistom pozvao finske investitore da u narednom periodu pojačaju svoje prisustvo na tržištu Srbije.

Selaković je istakao da je Srbija zainteresovana za produbljivanje saradnje kroz razmenu iskustava sa finskom stranom iz oblasti ekonomske diplomatije i dodao da bi značajno bilo da se uz asistenciju Ambasade Finske intenzivira saradnja sa Nordijskom biznis alijansom u Beogradu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

On je ocenio da su bilateralni odnosi tradicionalno dobri, prijateljski, bez otvorenih pitanja i ukazao da je Srbija opredeljena za dalje unapredjenje sveobuhvatne saradnje.

Govoreći o značaju regionalne saradnje, Selaković je izrazio zadovoljstvo što je prepoznat značaj inicijative „mini šengen“, koja je pokrenuta kako bi na konkretan način dala doprinos regionalnom ekonomskom povezivanju, stvaranjem jedinstvenog ekonomskog prostora i olakšavanjem slobode kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala, navodi se u saopštenju.

Dodao je da ohrabruju poruke da Finska podržava agendu proširenja EU i rekao da Srbija očekuje podršku Finske prilikom otvaranja i zatvaranja pregovaračkih poglavlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari