Sever Kosova: Interesovanje građana za kupovinu robe koju je poslala kosovska Vlada "gotovo nikakvo" 1Foto: BETA/Igor Majstorovic/DS)

Privremene mobilne veleprodaje koje ja poslala Vlada Kosova i danas se malaze na severu zemlje, a koordinator kosovskog Ministarstva trgovine i industrije Gazmend Hotida je rekao da je danas interesovanje građana za kupovinu robe „gotovo nikakvo“.

Kamini su parkirani pored Administrativne kancelarije u Severnoj Mitrovici, a iz Prištine poručuju da su „privremene veleprodaje postavljene i u ostalim opštinama na severu“.

Dva kamiona sa natpisima „Viva fresh store“, sa više robe nego juče, do Severne Mitrovice dopremila su osnovne životne namirnice.

U prvoj „pokretnoj prodavnici“ bili su smešteni šećer, so, voda i ulje, kao i veće količine toalet papira. U drugom kamionu bila je smeštena veća količina robe – pelene za decu, sokovi, slatkiši…

Kako prenosi Radio Kontakt plus, koordinator kosovskog Ministarstva trgovine i industrije Gazmend Hoti, navodi da su kamioni upućeni u sve četiri opštine na Severu.

Hoti kaže da su građani juče bili relativno zainteresovani za kupovinu, a da je danas interesovanje gotovo nikakvo, prenosi ovaj radio.

Kako prenose srpski mediji, privrednici sa severa Kosova održaće sastanak večeras u 19 časova, na kojem će „odlučiti kako dalje“.

Posledica prestanka nabavke robe iz Srbije i i bojkot srpskih trgovaca albanskih distributera je sve manje robe u prodavnicama na severu, prsnosi Kossev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari