Sindikat „Nezavisnost RGZ“ izgubio reprezentativnost 1Foto: rgz.gov.rs

Republički geodetski zavod obavestio je javnost i zaposlene da je sproveden redovan postupak za preispitivanje reprezentativnosti sindikata „Nezavisnost RGZ“i da je utvrđeno da taj sindikat nije više reprezentativan u Republički geodetski zavod, navedeno je u saopštenju.

Kako navode, proverom je utvrđeno da sindikat „Nezavisnost RGZ“, u svom članstvu, ima manje od 15 odsto zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu, što je zakonski minimum, te je stoga doneto rešenje kojim se utvrđuje gubitak reprezentativnosti tog sindikata.

Poslodavac je postupak preispitivanja reprezentativnosti pokrenuo na osnovu Inicijative kojom je istovremeno pozvao i predstavnike drugih zainteresovanih sidikata  da prisustvuju sastanku na kome će Komisija sprovoditi utvrđivanje reprezentativnosti sindikata „Nezavisnost RGZ“, kažu iz RGZ.

Postupak preispitivanja reprezentativnosti sproveden je na osnovu priloženih pristupnica, dostavljenih dokaza i proverom podataka Odeljenja za finasije i kontrolu kod kolikog broja zaposlenih se svakog meseca od plate odbija članarina u sindikatu „Nezavisnost RGZ“.

Predstavnici tog sindikata imali su na raspolaganju više od mesec dana da utvrde tačno stanje o broju svojih članova, iako je zakonski rok 8 dana, pa ipak, Komisiji su dostavili neverodostojne, nepotpune dokaze i neažurirane spiskove članova.

Treba podsetiti da je sindikat Nezavisnost, pod čudnim okolnostima, uz podršku tadašnjeg rukovodstva, stigao do reprezentativnosti prilikom prvog i jedinog utvrđivanja koje je sprovedeno 2010. godine.

Predstavnici sindikata „Nezavisnost RGZ“, svojim javnim nastupima u medijima, već duži vremenski period manipulišu sa ciljem da prikriju stvarno stanje njihove brojnosti u RGZ-u, a koje je sada dokazano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari