Sledi remont vredan 30 miliona 1Foto: Miroslav Dragojević

Grejna sezona u Kragujevcu, kao i ostatku Srbije, zvanično se završava sutra (15. aprila), a u ovdašnjoj „Energetici“ koja toplotnom energijom snabdeva više od 22.000 stanova, ustanova i privrednih kolektiva, ocenjuju da su se Kragujevčani minule zime dobro grejali.

Tokom grejne sezone na izmaku nije bilo većih zastoja u isporuci toplotne energije. Nadležni u „Energetici“, prenosi portal InfoKg, najavljuju da će uskoro, već nakon prvomajskih praznika, početi remont pojedinih postrojenja, i da će za te namene biti utrošeno oko 30 miliona dinara.

Iz „Energetike“ poručuju da su, ukoliko bude potrebe, spremni i za nastavak grejne sezone. Pojašnjavaju da se prema važećim propisima, grejna sezona produžava ukoliko dva dana zaredom temperature merene u 21 čas budu 12 stepeni Celzijusovih i niže, nakon čega bi se nastavilo sa isporukama toplotne energije do 3. maja. Na zalihama „Energetike“ trenutno ima oko 5.000 tona uglja i 500 tona mazuta, što je, navode, dovoljno za eventualni nastavak grejne sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari