"Sloga": Izjava Milene Antić tužna 1Foto: sloga.org.rs

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ ocenili su danas da je izjava predstavnice Ministarstva za rad Milene Antić „da nijedan poslodavac neće da zaposli ženu koja se danas zaposlila, a sledećeg dana zatrudnela, kao i da je poslodavcu potrebna žena koja radi“ u suštini tužna, istinita i u praksi tačna.

„Možda je gospođa Antić to izgovorila nespretno i na štetu rejtinga svog ministarstva, ali je u praksi njena izjava suštinski tačna, jer smo svedoci da se gotovo svi zakoni u Srbiji, pa čak i sam Ustav besomučno krše i izvrću u korist pojedinaca ili interesnih grupa“, piše u saopštenju.

Sindikat je naveo da današnju izjavu ministra Zorana Đorđevića vidi isključivo kao vid nerazumevanja suštine problema, zastrašivanja i pretnje zaposlenima u ministarstvima da moraju po svaku cenu bespogovorno da hvale zakone koji se teško sprovode u praksi.

„Može ministar Đorđević da se izvinjava koliko god hoće i da promoviše natalitet, međutim, istina je samo jedna, a to je da spornim Zakonom o finansijskoj podršci država štedi na trudnicama, umesto da im pomaže“, ocenio je Sindikat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari