Sloga traži ostavku Orbovića 1sloga.org.rs

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pružaju punu podršku Kulturno umetničkom društvu „Branko Cvetković“ iz Beograda koje se bori da povrati svoj prostor, koji im prodržavni Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) pokušava nezakonito da oduzme uz pomoć sudskih izvršitelja.

„Sloga“ poziva predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisava Orbovića da odmah ponese ostavku iz moralnog razloga, jer ovakvim potezima urušava i bruka celokupni sindikalni pokret u Srbiji.

Građani Srbije moraju da znaju da se kompletna imovina koju Savez samostalnih sindikata Srbije godinama baštini i rentira meri u hiljadama kvadrata po čitavoj Srbiji, da je ta imovina nezakonito uzurpirana, a da im je to dozvoljeno od svake vlasti do sada da „ne talasaju“ u tranziciji državnih preduzeća i firmi i otpuštanju radnika, navodi se u saopštenju „Sloge“.

Kako se ističe, slučaj sa KUD „Branko Cvetković“ je samo kap u moru nezakonitog rentiranja, ali je uspeo javnosti Srbije da otvori oči i pokaže pohlepu ljudi koji sebe predstavljaju zaštitnicima radnika.

„Sloga“ podseća da je Savez samostalnih sindikata nesavesnim poslovanjem nedavno izgubio i najveću pozorišno-bioskopsku salu na Balkanu, Dom sindikata na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, koja je sada u privatnom vlasništvu.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ poručuju javnosti da će imovina koju lideri Saveza samostalnog sindikata Srbije „krčme“ kad tad biti vraćena, odnosno namirena iz džepova i lične imovine sindikalnih funkcionera SSSS i njihove rodbine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari