sloga.org.rs

„Sloga“ poziva predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisava Orbovića da odmah ponese ostavku iz moralnog razloga, jer ovakvim potezima urušava i bruka celokupni sindikalni pokret u Srbiji.

Građani Srbije moraju da znaju da se kompletna imovina koju Savez samostalnih sindikata Srbije godinama baštini i rentira meri u hiljadama kvadrata po čitavoj Srbiji, da je ta imovina nezakonito uzurpirana, a da im je to dozvoljeno od svake vlasti do sada da „ne talasaju“ u tranziciji državnih preduzeća i firmi i otpuštanju radnika, navodi se u saopštenju „Sloge“.

Kako se ističe, slučaj sa KUD „Branko Cvetković“ je samo kap u moru nezakonitog rentiranja, ali je uspeo javnosti Srbije da otvori oči i pokaže pohlepu ljudi koji sebe predstavljaju zaštitnicima radnika.

„Sloga“ podseća da je Savez samostalnih sindikata nesavesnim poslovanjem nedavno izgubio i najveću pozorišno-bioskopsku salu na Balkanu, Dom sindikata na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, koja je sada u privatnom vlasništvu.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ poručuju javnosti da će imovina koju lideri Saveza samostalnog sindikata Srbije „krčme“ kad tad biti vraćena, odnosno namirena iz džepova i lične imovine sindikalnih funkcionera SSSS i njihove rodbine.