Zajedno, oni moraju da budu nosioci razvoja zemlje“, rekao je ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić juče u Subotici.
Ministar se sastao sa predstavnicima Razvojne agencije „Panonreg“ vođenim direktorom te agencije Milanom Maličevićem i sa predsednikom Zadružnog saveza Vojvodine Radisavom Jovanovim sa saradnicima. Sastanku sa ministrom prisustvovao je i Branislav Gulan, član akademijskog odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti.
Na sastanku su razmatrane adekvatne mere za ravnomerni regionalni razvoj zemlje kroz pripreme za formiranje Nacionalnog saveta za regionalni razvoj i izradu nove Strategije regionalnog razvoja Republike Srbije.
Predstavljen je i koncept oživljavanja zadrugarstva u Srbiji i realizacija Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije učešćem države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2018. godini.
Predsednik Zadružnog saveza Vojvodine Radislav Jovanov izrazio je svoje zadovoljstvo što je ministar Krkobabić prepoznao najmanje ćelije privrede, zadruge, kao potencijal regionalnog razvoja i rekao kako su rezultati njihove dvogodišnje saradnje već jasno vidljivi na terenu.