Štrajkač će biti vraćen na staro radno mesto 1Foto: Nenad Kovačević

Milovan Milović, inženjer u užičkom „Prvom partizanu, koji je pre dva dana započeo štrajk glađu, biće vraćen na staro radno mesto, saznaje Danas u poslovodstvu tog preduzeća.

Milović je u utorak započeo štrajk glađu jer ga je, kako tvrdi, poslovodstvo zlostavljalo na poslu i premestilo ga na drugo radno mesto pošto je, pre dve godine, kao uzbunjivač državnim organima prijavio nepravilnosti u radu fabričkog sindikata.

NJemu je juče pozlilo i iz fabrike je prevezen sanitetskim vozilom u užičku bolnicu, gde su mu lekari ukazali pomoć.

– Čuo sam da će me vratiti na staro radno mesto i da su o tome napisali rešenje, ali ništa im ne verujem dok se u to sam ne uverim kad budem izašao iz bolnice – rekao je za Danas Milović. Kako je objasnio, njemu je direktor pogona Alatnica i mašine u kome radi, Milanko Kuzeljević, rekao da će ga vratiti na staro radno mesto i da je rešenje o tome napisano.

Kuzeljević je Danasu potvrdio da će Milović biti vraćen na stari posao.

– Sve je usaglašeno i čeka se njegov povratak iz bolnice u fabriku. Rešenje je gotovo i samo treba da ga potpišu on i predstavnici poslovodstva – rekao je Kuzeljević, ali je odbio da se izjasni o tome da li je štrajk glađu bio jedini način da inženjer ostvari svoj zahtev.

Nijedan od dva sindikata u fabrici nije podržao Milovića.

Zoran Tomanović, predsednik Industrijskog sindikata, rekao za Danas da se Milović tom sindikatu nije obraćao za pomoć, dok Zoran Stanić, predsednik Samostalnog sindikata, tvrdi da je Milović član Sindikat metalaca u Beogradu i da mu je, bez obzira na to, pomogao da ispuni svoje zahteve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari