Strateško partnerstvo u oblasti proizvodnje gumeno-tehničke robe 1Foto: Slobodna zona Pirot

Predstavnici Kompanija Tigar AD, D-Company i Slobodne zone Pirot sastali su se u Finskoj sa rukovodstvom kompanije Teknikum Group DOO i obišli dve njihove fabrike koje proizvode gumeno-tehničku robu za klijente širom sveta, saošteno je iz Slobodne zone Pirot.

U saopštenju se navodio da je proizvodnja veoma kompatibilna sa programima u kompanijama Tigar AD i D-Company što stvara mogućnost saradnje između ovih kompanija, ocenjeno je na sastanku na kome je predložena uzvratna poseta delegacije Teknikuma radi detaljnijeg upoznavanja sa tehničkim kapacitetima i opremom naših preduzeća i eventualnog početka saradnje do kraja ove godine. Tigar AD je najveći izvoznik iz Srbije za Finsku, i ambasador Srbije u Helsinkiju Saša Obradović se pridružio sastancima.

Predstavnici pirotskih kompanija sastali su se i sa rukovodstvom Privredne komore Tampere, i tom prilikom dogovoreno je učešće Ugovorne okružne Privredne komore Pirot na Sajmu podizvođača u septembru ove godine, sa ciljem stvaranja prilike da privreda Pirotskog okruga učestvuje u velikim ugovorima finskih privrednika, dobije profitabilne poslove i ostvari devizni priliv, kaže se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari