Švajcarci najavljuju nove investicije u IT sektor Srbije 1Foto: Pixabay/Free-Photos

Vodeće švajcarske digitalne agencije Isobar i Namics – A Merkle, koja od 2014. godine posluje u Srbiji, organizaciono su se spojile u jednu kompaniju i od januara 2021. poslovaće pod imenom Merkle, saopšteno je danas.

Kako je istaknuto u saopštenju iz beogradske kancelarije Nemics, ta integracija će doneti nova radna mesta i mogućnost da srpski softverski inženjeri savladaju nove usko-specifične IT oblasti.

„Do kraja ove godine imaćemo rast zapošljavanja od više od 40 odsto, a sličan ritam očekuje nas i u 2021. godini. Planom integracije obuhvaćena su nova radna mesta za srpske softverske stručnjake i mogućnost da se usavršavaju u različitim IT oblastima. Merkle je svetski poznat po rešenjima za poslovanje zasnovano na podacima, pa će baze podataka i korisničko iskustvo biti neki od segmenata iz kojih ćemo omogućiti dodatnu ekspertizu“, istakao je direktor beogradske kancelarije Namics Filip Gort.

Gort je podsetio da je kancelarija u Beogradu otvorena kao prvo i jedino Namics-ovo predstavništvo izvan Švajcarske i Nemačke.

„Počevši od odličnog znanja koje studenti stiču na fakultetima kao što su ETF i Matematički do stručnosti i poslovne etike, srpsko IT tržište pokazalo se kao izuzetno perspektivno. Ova integracija omogući će nam da dodatno razvijamo digitalni sektor i u Srbiji i na međunarodnom nivou“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari