Svaki račun posebno 1

Zajednički račun za komunalne usluge u Zrenjaninu odlazi u prošlost, deset godina od njegove primene.

Gradska vlast odlučila je da naplatu potraživanja vrati u nadležnost komunalnih preduzeća, pravdajući to potrebom da se bolje naplate dugovanja. Tu uslugu godinama je obavljala Direkcija za izgradnju i uređenje grada, da bi pre godinu dana nadležnost nad komunalnim računima preuzelo novoosnovano preduzeće „Zrenjaninska objedinjena naplata“, koje će biti ugašeno.

– Posao če biti završen sa decembarskim računom, desetoro radnika preći će u druga javna preduzeća, dok će nekolicina ostati da reši nenaplaćena potraživanja iz ranijeg perioda. poručuju iz ZON-e.
Na zajedničkom komunalnom računu Zrenjaninci plaćaju vodu, kanalizaciju, smeće, eko dinar i osiguranje, dok Gradska toplana nikada nije pristala da ustupi svoje račune. Potraživanja od potrošača kreću se oko 100 miliona dinara, kažu u ZON-i, dok pojedinačan prosečan dug iznosi do 10.000 dinara. Od 1. januara naredne godine JKP “Čistoća i zelenilo” kao i JKP “Vodovod i kanalizacija” sami će naplaćivati svoje usluge.

– Ubeđeni smo da ćemo vrlo brzo dostići efikasnost od preko 95 odsto, kako je nekada bilo. Nije bilo ekonomske opravdanosti objedinjene naplate, poručili su iz zrenjaninskog Vodovoda.
Odluke vezane za račune komunalnih preduzeća nezvanično se u Zrenjaninu povezuju sa gradnjom prečistača vode, koji je strana investicija, pre čije primene treba uvesti red u naplatu i smanjiti gubitke na mreži.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari