SZS: Borićemo se protiv prodaje fabrike "Milan Blagojević" 1Logo: Savez za Srbiju

Lideri Saveza za Srbiju (SZS) poručili su večeras na skupu u Guči kako će se boriti protiv vrodaje fabrike „Milan Blagojević“ kako bi ona ostala u vlasništvu Srbije i deo domaće industrije, saopštio je SZS.

U Domu kulture u Guči građani ovog mesta saglasili su se sa predstavnicima SZS da „neće ustuknuti pred emisarima koje iz Pančeva i Vršca režim šalje da ih zastrašuje i ucenjuje“, i najavli da će se „boriće da fabrika Milan Blagojević ostane u vlasništvu Srbije i bude pogon domaće industrije“, navedeno je u saopštenju. Lider Pokreta Dveri Boško Obradović poručio je da „neće potomci dragačevskih junaka da se plaše jedne kriminalne vlasti“.

„Sećate se njihovih obećanja o 2.000 radnih mesta, o bazenu, pomoći poljoprivrednicima… Jedino što su uradili jeste to da su oterali još 2.000 ljudi odavde!“, rekao je Obradović. Osnivač SZS Dragan Đilas ocenio je da su neke ranije privatizacije bile loše, ali „nikad nikome nije palo na pamet da prodaje nacionalne resurse, kao što se to danas čini“. Đilas je rekao kako je „uvek spreman da se izvini za loše stvari“, ali da se predstavnici vlasti nisu nikad izvinili.

„Nismo mi lideri, lideri ste svi vi koji dolazite na ovu i ostale tribine. Lider je momak kojeg sam upoznao pre sat vremena, koji je podigao glas i zbog toga ostao bez posla. Zbog njega, ali i mnogih drugih, izborićemo se za pravdu, da niko više ne ostane bez posla samo zbog svog mišljenja“, rekao je Đilas. Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović ocenio je sramotnim što aktuelna vlast pokušava da potomke heroja iz Prvog svetskog rata „potkupi džakom brašna“ i sugerisao kko se narod mora udružiti da bi se zaustavila prodaja fabrike „Milan Blagojević“.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je da već ima i previše materijala da se naprave „sabrana dela laži Aleksandra Vučića“ i ocenio kako se vlasst „posle četiri godine“, setila da treba da asfaltira ulice, a da su, s obzirom na obećanja poljoprivrednicima oni „opet poslednja rupa na svirali“. Predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović naglasio je da su „svi oni koji su se pobunili protiv loših uslova u fabrici Milan Blagojević, završili na ulici“, i da je upravo to paradigma vlasti koja sve rasprodaje, pa čak i ljude.

„Mi hoćemo da Namenska ostane u Srbiji i bude motor domaće industrije. Mi hoćemo da zaposlimo ljude, ali ne po partijskoj liniji. Hoćemo da svako ko dobro radi tri meseca, dobije ugovor za stalno, a ne da se ucenjuje ugovorima“, rekao je Veselinović. Po oceni predsednika DS Zorana Lutovca, „vlast Aleksandra Vučića počiva na tri laži“, navodi se u saopštenju posle skupa SZS u Guči. „To su lažni patriotizam: misle da je dovoljno da mašu zastavama, a ništa za narod da rade. Zatim laž o privrednim uspesima i laž da je opozicija ta koja okuplja mržnju, a zapravo je obrnuto“, ocenio je Lutovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari