Guča

Otvoren 58. Sabor trubača 4

Otvoren 58. Sabor trubača

Podizanjem saborske zastave, himnom sa „Ovčara i Kablara“ i pucanjem pangrija, u Guči je danas otvoren 58. Sabor trubača.

Putin, Tramp i Si Đinping pozvani u Guču 5

Putin, Tramp i Si Đinping pozvani u Guču

Načelnik Moravičkog okruga i predsednik Saborskog odbora Sabora trubača u Guči Slobodan Jolović tradicionalno je pozvao brojne poznate zvanice da kao gosti prisustvuju ovogodišnjem saboru.

Otkrivena 132 pijana vozača tokom Guče 6

Otkrivena 132 pijana vozača tokom Guče

Čačanska policija je danas saopštila da je tokom 57. sabora trubača u Guči, od 9. do 13. avgusta, u kontroli 4.509 vozila otkrila 749 prekršaja iz oblasti bezbednosti saobraćaja i da su 132 vozača isključena iz saobraćaja zbog pijanstva.

Dejan Lazarević: Virtuoz na trubi čuje se "na prvu" 10

Dejan Lazarević: Virtuoz na trubi čuje se "na prvu"

Lako je prepoznati virtuoza na trubi, ali teško je objasniti. Jednostavno se čuje, žargonski rečeno „na prvu“ – kaže za „Danas“ višestruki pobednik Guče, Dejan Lazarević.

Sabor trubača vraća se korenima 11

Sabor trubača vraća se korenima

Sam naziv ove manifestacije, „Sabor trubača“, upućuje da je to manifestacija posvećena trubačima i toj vrsti muzike.

Pojačana kontrola zbog sabora trubača u Guči 12

Pojačana kontrola zbog sabora trubača u Guči

Pripadnici čačanske policije će tokom 57. sabora trubača u Guči, koji će biti održan od 9. do 13. avgusta, pojačano kontrolisati učesnike u saobraćaju i preduzeti sve mere radi zaštite imovinske i lične sigurnosti građana, saopšteno je danas.

Nataša Majstorović: Zvuk trube spaja nespojivo 13

Nataša Majstorović: Zvuk trube spaja nespojivo

Pored onoga što je primarno, a to je zvuk trube, koja nigde tako dobro ne zvuči kao u Guči, „Centar za kulturu i sport“ opštine Lučani, kao organizator programskih sadržaja, bavi se i očuvanjem tradicije dragačevskog kraja.

Za 56 godina kroz Guču prošlo 15 miliona ljudi 14

Za 56 godina kroz Guču prošlo 15 miliona ljudi

Od 1961. godine, svaki naredni Sabor trubača okupljao je sve veći broj orkestara i posetilaca, da bi svoju najveću ekspanziju doživeo u periodu između 40. i 50. sabora, rekao je Slobodan Jolović, predsednik Saborskog odbora, u emisiji „Žikina šarenica“ koja je juče bila emitovana iz svetske a naše prestonice trube.

PrvaPoslednja