Poreska inspekcija zatvorila više ugostiteljskih objekata i šatri na Saboru trubača 1Foto: EPA/DRAGAN KARADAREVIĆ

Poreska inspekcija zatvorila je više ugostiteljskih lokala i šatri u Guči, na 62. Saboru trubača, zbog neizdavanja fiskalnih računa, što je izazvalo nezadovoljstvo ugostitelja.

Oni navode da zakup šatre na Saboru trubača košta 700.000 dinara, a za komunalne troškove vode i struje za tri dana ugostitelji moraju da izdvoje još 220.000 dinara.

Prema rečima ugostitelja čije su šatre zatvorene, troškove sada ne mogu da nadoknade i biće na gubitku.

Hrana i piće sastavni su deo saborske atmosfere. Ove godine porcija svadbarskog kupusa na Saboru u Guči košta i do 700 dinara, dok kilogram jagnjećeg pečenja košta od 3.000 do 3.900 dinara, a prasećeg od 2.500 do 3.400 dinara.

Pljeskavice su od 300 do 580 dinara dinara, domaća kafa 210, a malo pivo od 250 do 310 dinara.

Drugi dan Sabora trubača u Guči počeo je tradicionalnom trubačom budilicom, posle koje je održano takmičenje u narodnom višeboju.

U toku dana biće održani kocerati beogradskog kulturno-umetničkog društava „Branko Krsmanović“ i trubačkih orkestara iz Poljske i Italije.

U večernjim satima najavljeni su kocerti trubačkih orkestara Bojana Krstića, Elvisa Bajramovića, Dragana Pavlovića, Marka Trnavca, Dejana Lazarevića, Saše Krstića i Bojana Ristića.

Finalno takmičenje 17 trubačkih orkestara zakazano je u nedelju, poslednjeg dana Sabora trubača u Guči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari