Tadić: Slučaj Kopernikus jedan od tri najveće malverzacije 1Boris Tadić Foto: Fonet/Božidar Petrović

Lider Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić reagovao je na Tviteru na to što je kompanija Telekom Srbija kupila Kopernikus, ocenjujući tu kupovinu kao „jednu od tri najveće finansijske malverzacije i pljačke građana u poslednje tri decenije u Srbiji“.

„A sve te tri najveće pljačke dogodile su se pod istom vlašću, devedesetih i danas. Prva je hiperinflacija 90-tih i otimanje stare devizne štednje od građana i prelivanje tog novca građana u ruke SPS i SRS tajkuna, što je Srbiju unazadilo za nekoliko decenija u odnosu na Evropu. Druga je besplatna dodela frekvencije na 1800MHz Karićevom Mobtelu 1999. od strane radikala, koja je posle 5. oktobra oduzeta i prodata na tenderu austrijskom VIP-u za 360 miliona evra. To je bila besplatna predaja nacionalnog resursa u ruke tajkuna, sadašnjih Vučićevih partnera“, napisao je Tadić.

Telekom Srbija, čiji je većinski akcionar država, zvanično je postao vlasnik 100 odsto udela drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji, Kopernikus Technology. Iz Telekoma su za N1 rekli da je Kopernikus Technology kupljena po tržišnim uslovima i cenama. S druge strane, stručnjaci smatraju da je takva kupovina problematična iz više razloga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari