Boris Tadić pita pojedine medije: Gde ste videli moju izjavu da sam digao ruke od politike? 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Boris Tadić, predsednik Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije, demantovao je danas pisanje pojedinih medija da napušta politiku jer se seli u Kinu kako bi predavao na Pedagoškom (Normalnom) univerzitetu u Pekingu.

Mediji su se danas pozvali na Tadićevu objavu na društvenoj mreži Iks (X) od 31. maja, kada je napisao da je prihvatio poziv da bude profesor na Katedri za pojas i put tog pekinškog univerziteta.

Tadić je danas, takođe na Iksu, pitao medije gde su videli njegovu izjavu da je „digao ruke od politike“, kao i kome je u interesu da „nalaže objavljivanje ovakve poptune izmišljotine“.

„Za sve koji su danas (očigledno po instrukciji) objavili ovu notornu laž, kao i za sve one koji su se toj laži obradovali, imam lošu vest – nikada neću prestati da se bavim politikom“, ukazao je on.

Dodao je da je više puta rekao i pojasnio da se samo može menjati forma u kojoj se bavi politikom kojom se, kako je naveo, bavi ceo život.

„Bavljenje politikom je za mene uvek bilo i ostalo bavljenje principima, vrednostima, unapređenjem države i života ljudi i na kraju i pitanje patriotizma, morala i dostojanstva. Izvinite, ali od toga ne planiram ikada da odustanem. I to se ne meri procentima, rejtingom ili funkcijama, već isključivo ličnom savešću“, napisao je Tadić.

Ocenio je da je pravo pitanje to kome to toliko smeta i zbog čega je određenim „centrima moći“ svih prethodnih godina toliko bitno da se povuče iz politike „ili da makar stvore medijski utisak da je istina ono – ‘što je babi milo’ „.

Tadić je objasnio da se ne seli u Kinu, već da će držati predavanja kao što ih drži i svih prethodnih godina, ne samo u Kini, već i u drugim zemljama.

„Samo da to razjasnimo, jer se slučajno ili namerno medijski pravi utisak da odlazim iz Srbije“, naveo je bivši predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari