TOS: U avgustu 25 odsto više domaćih turista 1Foto: Nenad Kovačević

Kriza izazvana korona virusom je zaustavila međunarodni turistički promet, i time izazvala ozbiljne ekonomske posledice, ali je pokazala i značaj domaćeg turizma naročito u ruralnim sredinama.

Ovaj trend se može videti i u Srbiji, jer su domaći turisti tražili odmor u prirodi i najčešće se odlučivali za boravak u ruralnim područjima, planinama, banjama, okolini jezera ili reka, saopštila je Turistička organizacija Srbije povodomSvetskog dana turizma.

Prema preliminarnim rezultatima, posle višemesečnog pada turističkog prometa, u avgustu se beleži rast od preko 25 odsto u dolascima domaćih turista u Srbiji, navodi se u saopštenju.

U većini turističkih destinacija van gradova, tražio se krevet više, dok su turistički lokaliteti zabeležili značajan porast broja ulaznica u odnosu na avgust prethodne godine.

Turistička organizacija Srbije se ove godine, zbog aktuelne epidemiološke situacije, odlučila da Svetski dan turizma obeleži na drugačiji način, tako što će na svom sajtu www.srbija.travel objaviti anketu pod nazivom “Koju ste Vi avanturu izabrali ovog leta?”.

Cilj ove ankete je da prikupimo utiske domaćih turista o destinacijama u Srbiji i uvažimo njihove sugestije radi daljeg unapređenja turističke ponude, zaključuje se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari