Treći sastanak Brnabić sa guvernerom Japanske banke 1Foto: Beta

Premijerka Ana Brnabić danas je na onlajn sastanku sa guvernerom Japanske banke za međunarodnu saradnju Tadaši Maedom razgovarala o podršci privrednom razvoju, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ona je istakla važnost investiranja u inovativna preduzeća u Srbiji i podršku njihovom razvoju, po ugledu na model kakav je Japanska banka za medjunarodnu saradnju već izgradila svojim investicijama u Baltičkoj regiji.

Ukazala je na važnost dobrih političkih i ekonomskih odnosa sa Japanom, kao i nedavno potpisanog medjusobnog ugovora o iѕbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Brnabić je ocenila da su sve boljim sveukupnim odnosima dve zemlje umnogome doprinele posete Srbiji premijera Šinza Abea i ministra inostranih poslova Taro Кona.

Ona je zahvalila Japanu na donaciji medicinske opreme tokom pandemije korona virusa.

Guverner Japanske banke za medjunarodnu saradnju je izrazio interesovanje za podršku daljem privrednom razvoju Srbije kroz realizaciju novih investicija. Dogovoren je nastavak razgovora na tehničkom nivou, kako bi se što pre video rezultat razgovora na visokom nivou i kako bi se podržale kako srpske, tako i japanske kompanije.

Ovo je bio treći sastanak premijerke Srbije sa guvernerom Japanske banke za medjunarodnu saradnju. Prvi susret bio je prilikom njene posete Japanu prošle godine, a drugi put su se sastali na prošlogodišnjem Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari