Trivan potpisao ugovore o sufinansiranju sa predstavnicima NVO 1Foto: Božidar Petrović/FoNet (arhiva)

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan je potpisao i uručio ugovore predstavnicima nevladinih organizacija kojima ministarstvo dodeljuje sredstva za sufinansiranje 85 projekata u oblasti zaštite životne sredine u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara.

Trivan je naveo da je, na osnovu javnog konkursa, pristiglo 288 projekata, od kojih je 238 ispunilo neophodne uslove, a da je na osnovu liste vrednovanja i rangiranja za sufinansiranje izabrano 85 projekata koji su se izdvojili kvalitetom programa.

Кonkursom su obuhvaćene teme iz oblasti zaštite prirode, klimatskih promena, cirkularne ekonomije i ekološkog preduzetništva, gradjanskog aktivizma, kao i prirode u urbanim sredinama, navodi se u saopštenju ministarstva.

„Za sve projekte kojima je aplicirano na ovogodišnjem konkursu bilo bi potrebno obezbediti oko 230 miliona dinara, što je znatno više od obezbedjenih 50 miliona“, rekao je Trivan i dodao da će ministarstvo nastaviti da povećava sredstva namenjena programima civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari