Turistička organizacija: Rekordna poseta turista Zapadnoj Srbiji 1Foto: Nenad Kovacevic

Turistička organizacija regije Zapadna Srbija saopštila je danas da je turizam tog kraja u protekloj turističkoj sezoni ostavario „neočekivnao uspešne rezultate“, uprkos „izutetno nepovoljnoj godini“ koju je obeležila epidemija krona virusa.

U saopštenju se navodi da se u turističkim centrima regije Zapadna Srbija, koja obuhvata lokalne samouprave Zlatiborskog i Moravičkog okruga, tokom leta i početkom jeseni odmaralo desetine hiljada domaćih gostiju – na planinama, jezerima, u banjama i selima te regije.

Dodaje se da su pojedini turistički centri imali „izuzetno dobru“ popunjenost tokom nekoliko meseci, kao što su Tara, Zlatibor, Bajina Bašta, Mokra Gora i sela prijepoljskog kraja.

„Stopećku pećinu posetilo je rekordnih 100.000 posetilaca, a gosti su otkrivali i njima do sada nepoznata zanimljiva područja kao što su Peštersko polje, klisuru Đetinje, Povlen, Visočku banju, novovaroška sela, Tometino polje“, navodi se u saopštenju Turističke organizacije.

„Onom lošijom stranom ozbiljno su pogođene neke delatnosti u turizmu, poput agencija, prevoznika i dečjih odmarališta“, naveo je u saopštenju direktor Turističke organizacije regije zapadna Srbija Miroslav Rađen.

On je ocenio da će tim delatnostima biti potrebno „normalizovanje prilika“ kako bi prebrodile teškoće i izrazio nadu da će im od koristi biti što su mnogi domaći turisti u ovoj sezoni „otkrili“ lepote zapadne Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari