U Beogradu ove jeseni veliki broj izraelskih turista 1Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jiménez

Nakon višemesečne pauze uzrokovane pandemijom virusa korona, izraleski turisti su od septembra meseca u velikom broju posetili Beograd i Srbiju, saopštila je Turistička organizacija Beograda.

Među glavnim razlozima povećane posete tokom jeseni, kako se navodi, je to što je od 18. septembra do 8. novembra Ministarstvo zdravlja Izraela klasifikovalo Srbiju kao „zelenu zemlju“, odnosno destinaciju posle koje nije bila obavezna četrnaestodnevna izolacija u Izraelu, uz veoma mali broj drugih evropskih država.

Direktno putovanje iz Izaela u Srbiju nije bilo uslovljeno negatovnim PCR testom, dodali su iz TO Beograd.

Prema njihovim rečima, usled velikog interesovanja izraelskih putnika za Srbiju, izraelske aviokomppanije Arkia i Izraer su svakodnevno obavljale letova na relaciji Tel Aviv Beograd.

Izraelski turisti su bili najviše zainteresovani za kulturno istorijske spomenike, jevrejsko nasleđe u Beogradu, Novom Sadu i Vojvodini, šoping, gastronomiju i planinska odmarališta.

Po sticanju stabilnih uslova za neometan turistički promet između dve zemlje, Turistička organizacija Beograda planira internet kampanju koja će dodatno promovisati mogućnosti za putovanja u Beograd i Srbiju, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari