U kompaniji Ziđin nema nijednog obolelog 1Foto: www.kolektiv.co.rs

Budući da kao svoj najvažniji zadatak smatra zaštitu bezbednosti i zdravlja svojih zaposlenih, Serbia Zijin Bor Copper doo je odgovorno preduzela i preduzimaće, sve neophodne preventivne mere za zaštitu i sprečavanje širenja epidemije novog korona virusa.

Zahvaljujući strogom sprovođenju mera prevencije, do sada nemamo prijavljeno nijednog obolelog i proizvodnja i poslovanje Кompanije se normalno odvijaju, saopštila je danas ova kompanija inače većinski vlasnik nekadašnjeg RTB Bor.

U informaciji koju je objavio Kolektiv, glasilo borskog Ziđina, navodi se da je ova kompanija već 26.januara formirala Rukovodeću radnu grupu za prevenciju i kontrolu širenja epidemije korona virusa i objavila niz dokumenata koji se tiču mera za sprečavanje i kontrolu epidemije i  unapređivanju prevencije i kontrole širenja novog korona virusa među kojima je merenje temperature pre stupanja na radno mesto.

Ziđin je takođe samoinicijativno i pre zavođenja vanrednog stanja u Srbiji, sproveo četrnaestodnevnu izolaciju zaposlenih koji su se vratili iz Кine, zarad praćenja njihovog zdravstvenog stanja, i kako se navodi „do sada nisu imali problematične slučajeve“.

Po objavljivanju vanrednog stanja u Srbiji, Ziđin je preduzeo dodatne aktivnosti na sprečavanju i kontroli širenja epidemije, pa je osim izdavanja obaveštenja i zahteva za sprovođenjem odgovarajućih mera u borbi protiv epidemije, ova kompanija je zaposlenima podelila  zaštitne maske, sredstva za dezinfekciju, antibakterijske vlažne maramice i druga sredstva, a istovremeno su, kažu, poručili iz Кine velike količine sredstava za borbu protiv epidemije.

„Paralelno sa borbom  za zaštitu zdravlja i sigurnosti, racionalno vodimo proizvodnju kako bismo očuvali i garantovali zaposlenost naših radnika, a sa ciljem da efikasno zaštitimo interese zaposlenih uz održavanje normalnog poslovanja Кompanije, u skladu sa srpskim zakonima, donete su odredbe o isplati zarada u vreme trajanja mera za sprečavanje i kontrolu širenja epidemije“ navodi se u informaciji Ziđina.

Ova kompanija se samoinicijativno obratila lokalnim samoupravama Bora i Majdanpeka upoznajući ih sa preduzetim merama za prevenciju i kontrolu širenja virusa koje je preduzela Кompanija u nameri da preduzimanje istih mera preporuči i gradskim vladama.

– U stalnom smo kontaktu sa Vladom Republike Srbije i Ambasadom NR Кine u Srbiji, pratimo sve donete mere od strane Vlade Republike Srbije i postupamo prema donetim odredbama u cilju sprečavanja i kontrole širenja epidemije.

Кompanija će se i na dalje strogo pridržavati i poštovaće sve odredbe Vlade Republike Srbije, jačaće mere prevencije i kontrole širenja epidemije korona virusa, sve dok u borbi sa epidemijom novog korona virusa ne postignemo potpunu pobedu.

Ovim putem, Кompanija apeluje na sve zaposlene i na široku javnost da obrate veliku pažnju na brzo širenje i nemerljivu štetnost korona virusa.

Pođite od sebe, ljubavi prema sebi, ljubavi prema svojoj porodici, ljubavi prema svojim kolegama i preduzmite sve moguće preventivne mere zaštite, ne uzdajte se u zrno sreće. – stoji u informaciji koju je objavila Serbia Zijin Bor Copper doo.

            Ovoj informaciji dodajmo da je preventivne mere zaštite od korona virusa uvela i kompanija

Ziđin Rakita, koja radi na otvaranju rudnika Čukaru Peki kod Bora koja je do daljeg otkazala sva službena putovanja, kao i putovanja radnika iz Kine.

Još pre proglašenja vanarednog stanja u Srbiji u Rakiti su organizovali rad zaposlenih od kuće gde god je to moguće, a za radnike koji i dalje rade na terenu ili u prostorijama kompanije obezbeđena je adekvatna zaštitna oprema (maska, rukavice i drugi zaštitni materijali).

Svim zaposlenima koji svoje radne obaveze realizuju unutar kompanije, svakodnevno se, po nekoliko puta, vrši kontrola telesne temperature, što važi i za treća lica koja su, zbog preke potrebe, ušla u prostorije kompanije. Na snazi je stroga kontrola pristupa, odnosno ulaska u kompaniju Rakita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari