U Zrenjaninu više od 400 prijava za energetsku sanaciju 1Foto: M. P.

Više od 400 Zrenjaninaca prijavilo se na konkurs gradske komisije za sufinansiranje neke od mera povećanja energetske efikanosti u ovom gradu.

Naime, Zrenjanin je u avgustu raspisao javni poziv za sufinansiranje zamene stolarije i kotlova za grejanje na porodičnim kućama i stanovima za 2021. godinu.

Komisija za realizaciju mera energetske sanacije je, zbog interesovanja velikog broja građana za učešće u javnom pozivu za sprovođenje mera energetske sanacije u domaćinstvima, produžila rok za podnošenje prijava na 10. septembar.

Konkurs za građane sa teritorije Zrenjanina odnosio se na zamenu spoljnih prozora i vrata, sa pratećim građevinskim radovima, kao i zamenu kotlova na prirodni gas u kućama koje poseduju sistem centralnog grejanja.

Građani će moći da ostvare podršku grada Zrenjanina maksimalno do 50 odsto vrednosti radova. Kada je reč o kriterijumima za izbor projekata krajnjih korisnika porodičnih kuća i stanova, evaluacija prijave podnosioca će se vršiti u skladu sa Pravilnikom usvojenim od strane grada.

Grad Zrenjanin zaključio je sa Ministarstvom rudarstva i energetike Sporazum o sufinansiranju mera energetske efikasnosti koje se odnose na zamenu stolarije i u gradu Zrenjaninu na zamenu kotlova.

Ukupan iznos sredstava koji je na raspolaganju za te mere od strane grada Zrenjanina i Ministarstva rudarstva i energetike iznosi 17,4 miliona dinara, od kojih je 10 miliona izdvojio Zrenjanin, dok je 7,4 miliona odvojilo Ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari