Udruženje Car Go pozvalo na protest u petak zbog pokušaja oduzimanja njihovog vozila 1Foto: N1

Predsednik Udruženja Car Go Aleksandar Vučić pozvao je danas građane na protest u petak zbog pokušaja oduzimanja vozila jednom članu tog udruženja.

On je, kako se navodi u saopštenju tog udruženja, rekao da je „softverska Srbija budućnost, dok su ministri koji zabranjuju aplikacije i nasilno oduzimaju ljudima automobile ništa drugo nego zastareli hardver, a samim tim i – prošlost“.

Vučić je posle jučerašnjeg pokušaja „otimanja“ vozila jednom od članova Udruženja Car Go, pozvao građane da u petak dođu na masovni protest i založe se „za digitalnu i modernu Srbiju“.

„Pokušaj otimanja vozila nije priča o sukobu profesionalnih i vozača amatera, niti nešto što se događa zbog borbe za vožnju beogradskim ulicama, već borba za digitalnu Srbiju, nova radna mesta i uključivanje u četvrtu industrijsku (tehnološku) revoluciju“, naveo je Vučić.

On je rekao da Car Go nije prevoznik, nego digitalna kompanija, koja proizvodi i plasira aplikacije i bavi se inovativnim tehnologijama.

„Mi dižemo standarde i postavljamo nove granice tehnološke Srbije. Kao deo najperspektivnije i najprofatibilnije industrije u ovoj zemlji, ne tražimo ništa drugo, nego da budemo prepoznati i da nam se omogući da radimo, i da učestvujemo u projekciji i promociji Beograda i ostalih gradova u moderne, ‘pametne gradove’, napravljene po meri građana, u kojima je život kvalitetniji i lakši“, rekao je Vučić.

Predsednik tog udruženja je naveo da je „jučerašnji pokušaj siledžijskog otimanja vozila, bez ikakvog pravnog osnova, klasičan primer svojevrsnog vraćanja u prošlost i zaustavljanja onoga što je zvanična politika Srbije – budućnost i napredak“.

„Ubeđeni smo da takvi i slični primeri, poput onog ministarske građevine, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorane Mihajlović, koja je najavila da će zvati Gugl (Google) i tražiti da nam ukinu aplikaciju, neće imati podršku nikoga ko se zalaže za slobodno tržište i napredak u digitalnoj industriji i inovativnim tehnologijama“, naveo je Vučić.

Vožnja putnika uz pomoć aplikacije je, prema njegovim rečima, način podrške „ostanku naše pameti u Srbiji, a ne njenom proterivanju u beli svet, koji je, za razliku od pojedinaca u srpskoj administraciji, gladan i novih znanja i pametnih, mladih ljudi“.

Predsednik udruženja je poručio da „Car Go“, kao domaća kompanija želi da ostane ovde, i da iz Srbije izvoze pametne proizvode, a ne pametne ljude“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari