Ukinuti letovi Niš - Malme 1Foto: N1

Iz preduzeća aerodrom “Konstantin Veliki“ u Nišu potvrđeno je za RSE da je prodaja karata za destinaciju Malme (Švedska) prekinuta nakon što je od komapnije Wizz Air stigao dopis o ukidanju linije.

„Mogu da potvrdim da trenutno nije moguće kupiti karte za relaciju Malme-Niš-Malme, za letove od 7. januara 2019. godine. Na aerodrom `Konstantin Veliki` u Nišu stigao je dopis o ukidanju pomenute linije, a za obrazloženje te odluke nadležna je kompanija a ne aerodrom“, rekla nam je Ivanka Stanisavljević portparolka niškog aerodroma.

Prethodno, Wizz Air je potvrdio da će linija od Niša do Malmea biti ukinuta, dok se putnicima nude neke od alternativnih linija, celokupan povraćaj novca za slučaj ranije kupljenih karata ili povraćaj od 120 odsto u vidu kredita za rezervacije karata.

„Wizz Air stalno prati učinak svojih avio-linija kako bi najpopularnije destinacije bile dostupne po najnižim cenama karata. Blagovremeno ćemo objaviti sve novosti vezane za moguće nove linije“, navode iz Wizz air.

Inače, prvi avion za Malme sa aerodroma „Konstantin Veliki“, jednog od dva ključna aerodroma u Srbiji koji se nalazi na oko 230 kilometara južno od Beograda, poleteo je juna 2015. godine.

Ova niskotarfina kompanija trenutno iz Niša leti ka Bazelu, Dortmundu, Malmeu i Memingenu. Liniju ka Ajndhovenu ranije je ukinuta dok je za novembar najavljeno otvaranje linije Niš – Beč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari