Umesto novogodišnjeg slavlja u Kragujevcu novac preusmeriti za lečenje dece 1Foto: Fonet

Nakon jednonedeljne javne rasprave o nacrtu gradskog budžeta za 2021. Gradsko veće Kragujevca utvrdilo je danas predlog tog budžeta u iznosu od oko 9,3 milijarde dinara, i prihvatilo pet od 98 pristiglih predloga.

Među prihvaćenim predlozima je i inicijativa većeg broja građana i nevladinog sektora da se novac predviđen za proslavu novogodišnjih praznika (Nove godine i tzv. Pravoslavne nove godine) i vatrometa usmeri za lečenje bolesnih sugrađana, odnosno dece. Za tu namenu predviđeno je pet miliona dinara.

– Prihvaćen je i predlog za uvećanje sredstava za sufinansiranje medija. Umesto tri miliona,  za ostvarivanje i unapređenje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kragujevca, biće opredeljeno deset miliona dinara – navodi se u saopštenju sa sednice GV Kragujevca.

U javnoj raspravi o budžetu grada, prvi put su, dodaje se,  učestvovale i sve kragujevačke srednje škole, a među prioritetima su bili uređenje školskih dvorišta, nabavka bele ili interaktivne table, poboljšanje grejanja u školi, sređivanje svlačionica pri fiskulturnoj sali i drugo.

Ukupan broj đaka koji je glasao je 5.792  što je 80 posto od ukupnog broja srednjoškolaca, a prihvaćeno je deset đačkih projekata, ukupne vrednosti pet miliona dinara.

O rečenim zaključcima Gradskog veća uskoro će raspravljati Skupština grada, ali nema nikakve dileme da će skupštinska većina da ih verifikuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari