Uslov za dobar biznis 1

Sa prvim danima koji pogoduju radovima, počelo je uređenje deonica u Severozapadnoj radnoj zoni. To je najveća imndustrijska zona u Srbiji sa 600 hektara, a u njoj posluje oko 40 domaćih i stranih firmi.

Uređene i kvalitetne saobraćajnice jedan je od uslova za dobro poslovanje kompanija u Zoni. U toku je trenutno uređenje deonice od „Mondija“ do „Mlekare“ najvažnija deonica u Severozapadnoj radnoj zoni.

– Odluka da se ova ulica rekonstruiše i presvuče novim slojem asfalta doneta je na sednici Privrednog saveta. Bio je to predlog stranih investitora koji posluju u Severozapdnoj radnoj zoni, sa čime su se složili i domaći preduzetnici. Dobra putna infrastruktura sa širim ulicama je važna za lakše kretanje robe i ljudi. Još jedan od važnih projekata koje ćemo realizovati jeste produžetak saobraćajnice koja prolazi pored kompanije „Jazaki“, jer će na taj način biti otvorene interesantne parcele za nove investicije. Imamo izuzeno dobru komunikaciju sa svim privrednicima koji posluju u Šapcu, ističe gradonačelnik Nebojša Zelenović.

Postoji veliko interesovanje za kupovinu zemljišta koje po hektaru iznosi 70.000 evra. Sve to rezultiralo je da je prvi put posle tri decenije ove godine broj nezaposlenih manji od devet hiljada. Međutim, republički organi nedovoljno prate ekonomski razvoj u Šapcu.

– Pored dobrih uslova koje nudimo potencijalnim investitorima, ipak se susrećemo sa dva velika problema u obe industrijske zone. Prvi problem jeste saobraćajnica u Istočnoj zoni, kod firme „Zorka keramika“, raskrsnica koja i dalje stoji nedovršena i nalazi se u katastrofalnom stanju. Tražili smo od nadležnog ministarstva i ministarke da nam kaže kada će preduzeće „Putevi Srbije“ uraditi saobraćajnicu, ali nismo dobili ni odgovor ni dozvolu da mi, kao Grad, to uradimo umesto njih. Sa druge strane, imamo saobraćajnicu koja vodi od Severozapadne radne zone do Drenovca, i koja se takođe nalazi u veoma lošem stanju. Ni za tu poziciju nemamo odgovor, napomenuo je Zelenović i istakao da će Grad Šabac, ukoliko uskoro ne dobije odgovore od nadležnog Ministarstva, iz svog budžeta početi ove radove.

Vrednost radova preko 25 miliona

Prema rečima Milana Vasića, direktora JP „Infrastruktura“ Šabac, investicija je predviđena planom poslovanja i budžetom ovog preduzeća za 2018. godinu. “Uveliko teku radovi na rekonstrukciji ulice Nova 9, a deonica sa novim asfaltom biće dužine 1.500 i širine sedam metara. Vrednost radova je blizu 20 miliona dinara. Pored ove, uskoro će biti asfaltirana i Nova 5, ulica koja se nalazi pored fabrike „Kendi raš“, a vrednost radova je blizu pet miliona dinara, najavio je Vasić. Pored nove asfaltne podloge, prošireni su radijusi na ukrštanju ulica Nova 9 i Tabanovački put, kao i na ukrštanju Nove 9 i Nove 4. Urađeno je 11 slivnika i 270 metara ivičnjaka, a radovi izvodi preduzeće „Jugokop Podrinje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari