Veća potražnja za bankarskim sefovima 1Ilustracija Foto: Pixabay/Maklay62

Zbog velike potražnje građana za iznamljivanjem bankarskih sefova, većina banaka je proširila svoje kapacitete u prethodnom periodu, objavio je portal Kamatica.

Najveća potražnja je za sefovima najmanjih dimenzija, i građani ih uglavnom iznajmljuju na period od godinu dana za oko 3.000 dinara. Rukovodilac odeljenja za poslove sa stanovništvom u Jubmes banci Miomir Gligorijević je naveo da postoji mogućnost zakupa sef i na mesec dana.

U tom slučaju, kako piše portal Kamatica, zakup je skuplji i kreće se počev od od 500 dinara mesečno. Prema važećem zakonu, banke nemaju pravo, a ni obavezu, da znaju sadržaj sefa klijenta. Ugovorom se samo definiše šta u njima ne bi smelo da se čuva – predmeti koji mogu da izazovu eksploziju ili požar, koji su podložni raspadanju, kvarenju i koji mogu ugroziti bezbednost zaposlenih ili same banke, ali ne bi smeo da se čuva ni novac.

Prema navodima banke Inteza, banka garantuju za sigurnost, tajnost i nepovredivost sefa i obavezuju se da će korisniku i punomoćniku, bez prisustva treće osobe, obezbedi nesmetan pristup zakupljenom sefu, prenosi portal Kamatica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari