Vesić: Turska kompanija u Lazarevcu 1Foto: BeoInfo

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas fabriku „Junajted tekstil“ u Lazarevcu, koja je deo kompanije „Birlešik tekstil“, gde će biti pokrenuta proizvodnja tekstila i u prvoj fazi zaposleno 600 radnika, uglavnom žena, saopštio je Beoinfo.

Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas posetio bivšu fabriku „Beko“, koja u Lazarevcu ne radi već 14 godina i koja će zahvaljujući turskom investitoru ponovo oživeti i za mesec do mesec i po dana primiti nove radnike, rekao je Vesić.

U prvoj smeni biće zaposleno oko trista radnika uglavnom žena, a za najkasnije dva meseca u drugoj smeni još tri stotine zaposlenih.

Kada završe rekonstrukciju ove postojeće fabrike, koja ima oko 3.800 kvadrata, počeće izgradnja novog objekta sa 4.500 kvadrata, gde očekujemo da bude zaposleno još 600 radnika, ukupno 1.200, što je veoma važno ne samo za Lazarevac već i za Beograd, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, ovo neće biti jedina investicija u Lazarevcu, jer se radi ritejl park koji će zaposliti oko trista ljudi, što pokazuje da investicije polako stižu i u prigradske opštine.

Muradin Guneš, menadžer fabrike je „Junajted tekstil“, rekao je da su tek počeli sa ulaganjima i da se nada da će se njihovi planovi realizovati na nnajbolji način.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić zahvalio je turskom investitoru na ulaganju koje će mnogo značiti za građane. On je istakao da je ova investicija još jedno od ispunjenih obećanja rukovodstva opštine i, pored ritejl parka, najavio nova ulaganja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari