Vladimir Božović: Srbija s nestrpljenjem čeka završetak autoputa Bar-Boljare 1Foto: Sajt ambasade Srbije u Crnoj Gori

Autoput Bar-Boljare je najbolja putna veza sa Republikom Srbijom koja sa nestrpljenjem očekuje njegov završetak jer će se godinama koje dolaze njima kretati stotine hiljada građana Srbije kao i drugih putnika u dolasku i odlasku iz Crne Gore, izjavio je za Danas ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

On je danas  prisustvao konferenciji posvećenoj izgradnji prve deonice puta Bar-Boljare.

„Ono što je meni ostavilo utisak su primjedbe MANS i NVO sektora i što se zaštita reke Tare i transparentnost čitavog posla vrlo ozbiljno i odgovorno rešava. Srbija je izuzetno zainteresovana za realizaciju ovog projekta kao i za rekonstrukciju željezničke pruge Beograd- Bar jer je to za ekonomsku i privrednu saradnju od velikog značaja“, kazao je za Danas Vladimir Božović.

Na konferenciji o izgradnji prve dionice auto puta Bar –Boljare koju je organizovao MANS govorio je crnogorski premijer Duško Marković, a na panelima pored predstavnika Vlade Crne Gore odnosno resornih ministarstava i nadležnih inspekcijskih službi učestvovali su i predstavnici NVO sektora koji se bave zaštitom životne sredine kao i medija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari