Vladimir Lučić novi direktor Telekoma 1Foto: Medija centar

Vlada Srbije je smenila dosadašnjeg generalnog direktora Telekoma Srbija Predraga Ćulibrka i na njegovo mesto sinoć imenovala Vladimira Lučića, dosadašnjeg koordinatora za internet i multimediju.

Ćulibrk, vođen kao vrlo blizak aktuelnoj vlasti odlazi nakon niza skandala vezanih za cenu plaćenu pri kupovini kablovskih operatera, prevashodno Kopernikusa, od kog novca su zatim kupljene televizije O2 i Prva, spornog finansiranja kupovine pojedinih tabloida i incidenta u kom je jedan od rukovodilaca Telekoma fizički nasrnuo na političarku Mariniku Tepić na sred konferencije za medije koju je držala ispred sedišta ove telekomunikacione kompanije.

Biografija Vladimira Lučića

Rođen je u Šapcu 1971. godine. Završio je Elektrotehnički fakultet u Beogradu i MBA studije po programu Univerziteta institut Kurt Bosch iz Švajcarske.

Deo je tima Telekoma Srbija od osnivanja kompanije 1997. godine, sa manjim prekidima u periodu kada je radio i profesionalno se usavršavao u Švedskoj i Nemačkoj.

U Telekomu Srbija, Lučić je, između ostalog, obavljao važne poslove na mestu direktora Mobilne telefonije Srbije od 2003. i direktora Direkcije za komercijalne poslove od 2008. godine, a na mesto generalnog direktora Telekoma Srbija dolazi sa pozicije izvršnog direktora M:tel Crna Gora i pozicije koordinatora za internet i multimediju Telekom Srbija grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari