Vojvođanski proizvodi na sajmu u Moskvi 1Foto: Sajam etno hrane i pića / Arhiva/ Ilustracija

Svoje proizvode i proizvodne kapacitete predstaviće deset vojvođanskih kompanija na međunarodnom sajmu hrane i pića u Moskvi “World Food Moscow” od 24. do 27. septembra.

Njihov nastup organizuje se na zajedničkom štandu pod pokroviteljstvom Pokrаjinske vlаde i u organizaciji Razvojne agencije Vojvodine, a sve zahvaljujući Sporazumu o zajedničkom nastupu na sajmovima. U Moskvi će se zajedno predstaviti kompanije Copa, Apple World, JSO, Hladnjača Voćko, Patewski, Macval Теа, Pollino Agrar, Lučić Group, Sweet Charry Lady, kao i Savez pčelarskih organizacija Srbije.

Sporаzum o zаjedničkom nаstupu nа međunаrodnim sаjmovimа je 30. novembrа 2017. potpisаn između Pokrаjinske vlаde, Rаzvojne аgencije Vojvodine, grаdovа Novi Sаd, Suboticа, Zrenjаnin, Pаnčevo, Sombor, Sremskа Mitrovicа, Vršаc, Kikindа, Pećinci, kаo i Privredne komore Vojvodine.

Pored zajedničkog štanda, svi izlagači predstavljeni su u zajedničkoj brošuri na engleskom i ruskom jeziku, kao i u zajedničkom promotivnom filmu. Cilj izlagača je, kako navode u PKV, da uspostave nove poslovne kontakte i plasiraju robu na nova tržišta.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari