Vučić: Svetska banka ostaje glavni partner Srbije 1Foto: Kostadin Kamenov/Fonet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Lindom Van Gelder, navodi se u saopštenju njegovog kabineta.

Vučić je zahvalio regionalnoj direktorki Van Gelder na kontinuiranoj podršci i pomoći koja pruža Srbiji. „Zahvaljujući teškim reformama koja je sprovela u prethodnom periodu, Srbija je izašla iz teške krize i beleži dobre fiskalne rezultate“, navodi se u saopštenju.

Regionalna direktorka Van Gelder konstatovala je da je Republika Srbija primer uspešno sprovedenih ekonomskih reformi posle najteže situacije u srpskoj ekonomskoj istoriji.

Ona je rekla da će Svetska banka, u okviru Agende novog rasta, analizirati srpski model rasta na makro, sektorskom i mikro nivou u cilju nastavka ekonomskih reformi.

Kako piše u saopštenju, sagovornici su zaključili da će Svetska banka zajednički raditi sa Vladom Republike Srbije na daljem unapređenju konkurentnosti srpske ekonomije, reformi državnih preduzeća, unapređenju javne administracije i promociji E-uprave, ali kao najvažniji zadatak naveli su pomoć u upravljanju javnim investicijama i unapređenju implementacije satrateških projekata.

Na sastanku je zaključeno da će se, kao što je to bilo u prethodnih pet godina, bliska saradnja nastaviti i da Svetska banka ostaje glavni partner Srbije u sprovođenju reformi u Republici Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari