Za dm inkubator nagrada PKS "Đorđe Vajfert" 1Foto:Promo

Kompanija dm drogerije market dobitnik je Nacionalne nagrade „Đorđe Vajfert“, za projekat dm inkubator, koju Privredna komora Srbije dodeljuje za društveno odgovorno poslovanje.

Kompanija dm Srbija je za taj projekat osvojila drugu nagradu u kategoriji velikih privrednih društava. Ocenjeno je da je reč o projektu koji doprinosi razvoju domaće proizvodnje i konkurentnosti domaćih proizvoda na srpskom tržištu.

Dm inkubator je pokrenut 1. oktobra 2018, prijavljeno je 704 proizvoda, a 18 domaćih proizvođača dobilo je priliku da 57 proizvoda iz segmenta hrane i kozmetike za negu i lepotu plasiraju na policama više od 90 dm drogerija širom Srbije.

Učesnici ovog projekta mogli su da računaju na podršku, u vidu saveta tehnologa, zatim edukacije iz oblasti poslovanja kao i dizajna ambalaže i pakovanja. Prva faza projekta završena je 30. aprila 2019. godine, a prvi pobednički proizvodi biće dostupni kupcima od 15. juna. Zaključno sa 30. septembrom 2019. godine na policama će se naći svi odabrani artikli. Podrška dm-a nastaviće se i u narednoj godini, a partneri u sprovođenju projekta su USAID Projekat za konkurentnu privredu, Razvojna agencija Srbije (RAS), Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje SerbiaOrganica i Fakultet primenjenih umetnosti.

Promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari