Za lokalni ekonomski razvoj Šapca u budžetu oko 300 miliona dinara 1Foto: Šabac

Odbornici u Skupštini grada Šapca juče su razmatrali i usvojili Predlog odluke o programskom budžetu grada Šapca za 2019. godinu.

Predloženi budžet iznosi 4.135.263.000 dinara. Najveći deo, 1.173.144.480 dinara, odnosno 28,4 odsto, opredeljeno je za kapitalne investicije, među kojima su najznačajnije uređenje centralnih gradskih ulica i industrijske zone.

Kako je naglasio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, budžet je veći nego prethodnih godina.

„U 2019. godini ćemo najveći deo novca potrošiti na investicije. Očekuju nas veliki radovi, nastavićemo sa uređenjem grada, a očekuje nas i izlazak grada na reku. Uredićemo centar, Trg đačkog bataljona i najvažnije gradske ulice kao što su Masarikova i Karađorđeva.

Naši građani zaslužuju da Šabac izgleda kao uređeni evropski gradovi, i to je moguće ostvariti. Vodimo računa i o izdvajanju za socijalnu zaštitu na najvišem mogućem nivou, šest odsto u budžetu izdvojeno je za ove namene. Ostaje sedam odsto za kulturu kao i prethodnih godina.

Neki smatraju da je ovoliko izdvajanje za kulturu iz gradskog budžeta luksuz, a ja im kažem da je to, u ovom vremenu, naša nasušna potreba, istakao je Zelenović.

Gradonačelnik je istakao da je blizu 300 miliona dinara izdvojeno je za lokalni ekonomski razvoj.

„To znači uređenje saobraćajnica u industrijskoj zoni i početak radova na Kvantaškoj pijaci. Imamo i projekat koji finansira Evopska unija sa blizu milion evra, a u okviru kog će biti uređena Severozapadna radna zona.

Imamo velike razvojne projekte koji treba da omoguće da građani zarade više novca nego prethodnih godina. Pokazatelji su nam dobri, u budžetu od poreza na zarade imamo 100 miliona dinara više nego prethodne godine. To znači da imamo dobar rast i da imamo od čega da vratimo kredit.

Danas se na računu grada nalazi 957 miliona dinara. Taj novac će poslužiti za investiranje naredne godine, naveo je gradonačelnik Šapca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari