Prema rečima Spasovića, pored 20 miliona dinara koji su namenjeni poljoprivrednim subvencijama, iz gradske kase je izdvojeno još toliko, a ta sredstva će biti uložena u nove podsticaje, izgradnju atarskih puteva, protivgradnu zaštitu kao i edukaciju poljoprivrednika.

– Pred nama su ugovori o subvencijama za 250 poljoprivrednika koji su dosadašnjim rezultatima stavili do znanja da se agrarom ozbiljno bave i da žele da se razvijaj, rekao je gradonačelnik i naglasio da će lokalna samouprava težiti da izdvajanja za poljoprivredu dostignu dva odsto od ukupnog budžeta grada, „možda ne u 2019. godini, ali 2020 sigurno.“.

Kako je rekla članica Gradskog veća zadužena za poljoprivredu Saša Đorđević, grad Požarevac je u poslednje tri godine za poljoprivredu opredelio sredstva u iznosu oko 100 miliona dinara.

– Najveće interesovanje svih ovih godina je nabavka mehanizacije i opreme iz oblasti voćarstva, povrtarstva, ratarstva i pčelarstva, kao i za finansiranje kamata kratkoročnog kredita, navela je Đorđević.

Predsednik Komisije budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede Slaviša Stojković je naveo da je protekle tri godine ostvarena značajna saradnja sa poljoprivrednicima i u skladu sa tim ostvareni dobri rezultati. Stojković obećava da će sve što je rađeno do sada biti nastavljeno uz veća sredstva.

Traži se mišljenje proizvođača

– Smatram da za agrar u Braničevskom okrugu i Požarevcu dolaze bolji dani, a moramo bliže sarađivati i na skupovima gde ćemo zatražiti vaša mišljenja u vezi podsticaja i subvencija za 2019. godinu, rekao je Stojković. Kako je ovom prilikom obećano, u narednom periodu biće organizovani skupovi na kojima će poljoprivrednici moći da iznesu svoje stavove i mišljenja u pogledu onih subvencija koje treba integrisati u 2019. godini.

Povezani tekstovi