“Zastava oružje” odbija da isplati bonus 1

Rukovodstvo i dalje odbja da isplati bonus, iako je strpljenje radnika već pri kraju i na granici je revolta, saopštila je Sindikalna organizacija fabrike „Zastava oružje“.

U saopštenju se ističe da je teško objasniti da „uspešna fabrika, kako je rukovodstvo predstavlja, ne može da isplati bonus od 25.000 dinara na više rata, kao što je to urađeno u mnogim privrednim subjektima“.

Zarade gotovo svih radnika fabrike su nedovoljne za osnovne potrebe jer je potrošačka korpa poskupela i sada iznosi 70.000 dinara i sve je nedostižnija za naše radnike, naglašava Sindikat.

Sindikat optužuje Vladu Srbjie da pokušava da miniminaizira protest radnika i ne preuzima aktivnu ulogu „bez obzira na veliku masovnost radnika koji su učestvovali u štrajku“, iako postoji mogućnost da da dođe o dalje radikalizacije protesta.

Zbog toga što ne snosimo krivicu i i nismo učestvovali u urušavanju fabrike, ne prihvatamo mogući scenario da se pridružimo armiji bivših radnika, koji su i danas bez posla i nalaze se ispod linije siromaštva jer su platili cenu pljačkaške privatizacije preduzeća u kojima smo radili, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari