Zbog ćutanja Ministarstva privrede bivši radnici Zastava kamiona spremaju protest ispred Vlade 1Foto: www.zastava-kamioni.co.rs

Zbog ćutanja Ministarstva privrede na probleme neizmirenih zarada, radnici fabrike „Zastava kamioni“ u stečaju, najavili su danas da će protestovati svakog ponedeljka ispred gradske skupštine do 1. marta, a zatim će sa dva autobusa do 15. marta otići na protest u Beograd.

Predsednik Štrajkačkog odbora Milojko Popović je rekao da su tako odlučili radnici na današnjem protestu ispred Skupštine grada.

„Organizovaćemo se, radnici su se složili, i sa dva autobusa ići ćemo na protest ispred Ministarstva privrede, Vlade i Predsedništva Srbije“, rekao je Popović.

Naveo je i da su im iz Ministarstva privrede ranije stizala uveravanja da će se uključiti u rešavanje problema i da će neisplaćene zarade biti i na dnevnom redu Vlade Srbije, što se nije desilo.

„Poslednjih dana na moje pozive i poruke ne odgovara državni sekretar Dragan Stevanović sa kojim smo ranije kontaktirali u vezi sa našim zahtevima. Povremeno se jave nudeći navodno rešenje, ali sada sam siguran da je u pitanju samo to da mi odustanemo od protesta i da se kupuje vreme do izbora“, rekao je Popović.

Bivši radnici „Zastava kamiona“ potražuju oko 200 miliona dinara za zarade iz perioda od 2012. do 2016. godine i povezivanje radnog staža.

Radnici su uvereni da je osnov za isplatu dugovanja Protokol sa sindikatom iz 2008. godine, kojim se Vlada obavezala da iz socijalnog programa isplati i sva dugovanja prema radnicima svih Zastavinih fabrika nastalih do okončanja njihovog statusa.

Nad fabrikom „Zastava kamioni“ pokrenut je stečaj 19. septembra 2018. godine na predlog Ministarstva privrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari