Zrenjanin: Za "Vojvodinaput" ponuđen 41 milion dinara 1Stečajni upravnik Slobodan Sudarov Foto: M. P.

Zrenjaninsko putarsko preduzeće u stečaju „Vojvodinaput“ ponuđeno je na prodaju na javnom nadmetanju 30. novembra a najbolju ponudu dostavila je beogradska firma Euro road transit, koja je ponudila 41 milion dinara.

Preduzeće se prodaje kao pravno lice a ovo je njegova druga prodaja.

Kako navodi stečajni upravnik Slobodan Sudarov, početna cena bila je 35,8 miliona dinara a nadmetalo se troje učesnika.

-Zadovoljan sam jer smo nakon prve neuspele prodaje sada imali tri ponude, pa je početna cena uvećana za 6 miliona dinara. Ostaje da se vidi kako će se o ponudi izjasniti Odbor poverilaca i poverioci i da li će je prihvatiti. Tek tada možemo proglasiti najbolju ponudu, navodi Slobodan Sudarov.

Pored Euro road transita ponude su dali i firma Hidro oprema doo Šabac i jedno fizičko lice. Imovina „Vojvodinaputa“ ponuđena je u drugoj prodaji za 20 odsto njene vrednosti, dok bi na trećoj prodaji ukoliko druga iz nekog razloga ne uspe firma bila prodavana za 5 odsto njene vrednosti.

Ukupna vrednost „Vojvodinaputa“ procenjena je na 179.2 miliona dinara u šta spadaju građevinski objekti, procenjeni na 60 miliona dinara, zemljište koje vredi milion dinara, kao i oprema procenjena na 84 miliona dinara, u koju su uknjižena i dva broda. Uz sve to idu potraživanja i ugovor sa „Putevima Srbije“.

Kada je reč o obavezama, 86 odsto imovine ove firme je pod zalogama i hipotekama. Stečajna masa iznosi 14 odsto dok je razlučna 86 odsto, Bankrotstvo „Vojvodinaputa“ proglašeno je 2018. godine, nakon trogodišnje blokade računa. Dug se popeo na 1,8 milijardi dinara. Predlog za otvaranje stečaja podnela je AIK banka kojoj „Vojvodinaput“ duguje 312,5 miliona dinara, dok Poreskoj upravi duguje 14 miliona dinara. Bivši radnici su u trećem isplatnom redu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari