Zrenjaninski poljočuvari otkrili još 100 hektara uzurpiranog državnog poljoprivrednog zemljišta 1Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC (Arhiva)

Poljočuvari u Zrenjaninu otkrili su sinoć još oko 100 hektara uzurpiranog državnog poljoprivrednog zemljišta, a vrednost kukuruza koji će sa te zemlje biti ubran je oko osam miliona dinara, izjavio je za agenciju Beta koordinator Poljočuvarske službe Branislav Lazić.

On je rekao danas da je uzurpirano zemljište pronađeno u atarima katastarske opštine Klek i podsetio da su nedavno poljočuvari otkrili oko 500 hektara uzurpiranog poljoprivrednog zemljišta – najviše u Knićaninu, a zatim i u atarima Botoša i Banatskog Despotovca i da je vrednost tih useva između 25 i 30 miliona dinara.

Lazić je kazao i da su poljočuvari sinoć kraj uzirpiranog zemljišta postavili table i da će tamo danonoćno dežurati, kao i da očekuju da će za dan – dva početi i berba kukuruza koji je, kako je naveo, odličnog kvaliteta.

„Javljaju nam se poljoprivrednici, domaćini, koji pozdravljaju ovakve naše akcije i ukazuju nam da su godinama bili na muci, ali se pitaju i zašto u te akcije nismo krenuli ranije“, naveo je Branislav Lazić.

Naglasio je da će sav rod koji se sa uzurpiranog zemljišta skine biti predat, a da će od toga koristi imati i Grad Zrenjanin.

„Novina je u tome što će sve kamione sa njive do odredišta pratiti član komisije za licitaciju zemljišta zajedno sa poljočuvarem i otkupljivačem sa urednim otpremnicama, što do sada nije bio slučaj“, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari